Behandlingar

Svensk Klassisk massage

Genom handfast och djupgående bearbetning av dina muskler löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning.

Massagen ökar även blod- och lymfcirkulationen. Musklerna blir smidigare, elastiska och halten av stresshormon minskar och du känner dig lugnare, mjukare och rörligare.

Massageterapi

Komplement till den Svenska Klassiska Massagen där vi jobbar direkt med behandling av specifika skador och besvär i rörelseapparaten. En massageterapeutisk behandling är individuellt anpassad och innefattar en rad olika behandlingsmetoder och tekniker. Behandlingen utförs efter att en mer ingående diagnos ställts, bland annat genom samtal med patienten och diverse muskeltester.

Med massageterapi kan jag även hjälpa till vid nackspärr och ryggskott.

Gravidmassage

Massagebänk

Gravidmassage hjälper ömma axlar, stel nacke, trötta ryggar, svullna ben m.m. Massagen ger en djup avslappning och en lugnande effekt på både mamma och barn. Massagen anpassas efter dig och dina behov.

Du ligger på en specialdesignad bänk med hål för magen så att du kan ligga bekvämt och avslappnat på både mage och rygg – något du kanske inte gjort på ett tag. Detta kan du göra från vecka 13 fram till det är dags för förlossning.

Studier* visar att kvinnor som får regelbunden massage under graviditeten kan uppleva fördelar som:

  • Bättre sömn
  • Mindre smärta i rygg, nacke mm
  • Känner sig mer avslappnade och mindre stressade
  • Får mindre komplikationer under och efter förlossningen

"Studier visar att gravida som får regelbunden massage (var 10–14 dag) har betydligt lägre halter av stresshormon och får färre komplikationer i samband med förlossningen. Hälften av alla kvinnor har besvär med ryggen under graviditeten och många har också kvarstående besvär efter förlossningen. Dessutom minskar risken förtidigt födda barn och låg födslovikt." / Karolinska Institutet

* Field T, Hernandez-Reif M, Hart S, Theakston H, Schanberg S, Kuhn C. “Pregnant women benefit from massage therapy”. J Psychosom Obstet Gynaecol. 1999 Mar;20(1):31-8.

* Field T, Diego MA, Hernandez-Reif M, Schanberg S, Kuhn C. “Massage therapy effects on depressed pregnant women”. J Psychosom Obstet Gynaecol. 2004 Jun;25(2):115-22

Chokladmassage

En underbar, avslappnande upplevelse! Helkroppsbehandling inkl skalp- och ansiktsmassage med varm chokladolja enligt MAEVA design och med MAEVAs produkter. Vi avslutar behandlingen med en kopp varm choklad samt chokladpralin.

Lomi-Lomi

Hawaiiansk massage som betyder "den kärleksfulla beröringen mellan hjärta, hand och själ." Massageformen bygger på en flera tusen år gammal tradition där rörelsemönstret påminner om vågorna. Det är en mjuk & intensiv helkroppsmassage som med långa, gungande och rytmiska rörelser går djupt in i muskulaturen.

Hot Stone Massage

Massage med varma stenar och aromaoljor. De varma stenarna förstärker och fördjupar massagen förmåga att reducera spänningar och minskar stress. Man upplever en känsla av totalt välbefinnande.

Idrottsmassage

En djupgående massage som passar både amatör och elitidrottaren och är ett bra komplement till träning och tävling. Vid behov ingår triggerpunktbehandling och töjningar av förkortade muskler.

Massagen kan förebygga muskulära skador, förkorta läkningsprocesser samt vara en del av återhämtningen efter ett hårt träningspass eller en tävling.

Regelbundna behandlingar ökar muskelns ämnesomsättning och ger en avslappnad effekt på spänd muskulatur vilket leder till att muskelns återhämtning påskyndas och risken för skador minskar.

Idrottsmassagen kan även kompletteras med Kinesiotejpning.

Kinesiotejpning

Kinesiotejp korrigerar muskelspänning, lindrar smärta och förbättrar lymf- och blodcirkulation. Tejpningen kan hjälpa till vid hälsporre, ryggskott, tennisarm, löparknä samt spända muskler i nacke, axlar mm.

Behandlingen minskar smärtor och även inflammationer genom att koppla av trötta och ansträngda muskler. Metoden ger stöd till musklerna i flera dygn. Tejpen hindrar inte flödet av kroppsvätskor och den är latexfri. Tejpen är FDA (Food and Drug Administration) godkänd och patenterad.

Ekologisk ansiktsbehandling

En skön avslappnande ansiktsbehandling där jag använder Wise Naturkosmetiks svensktillverkade ekologiska hudvårdsprodukter. Det ingår rengöring och peeling av ansikte, hals och dekolletage. Därefter fortsätter jag med avslappnade massage av ansikte, hals, dekolletage, nacke och överarmar. Avslutar med en fuktmask, serum och ansiktskräm anpassat efter din hudtyp.

Du ska inte ta massage om du:

  • Vid infektion eller feber
  • Har diskbråck
  • Vid uttalad benskörhet
  • Tumörer i kotpelare eller benmärg
  • Reumatisk sjukdom i halsryggraden

E-post kolkat@comhem.se Tele0731-80 14 32.